Innovatielab – hackathon dag I

Op donderdag 16 februari zijn de deelnemers van Innovatielab (studenten, docenten en professionals) op de eerste hackathondag (filmpje) aan de slag gegaan in het A-Lab in Amsterdam-Noord. De 27 aanwezige leden van het ontwikkelteam, verdeeld over vijf groepen, hebben onder leiding van Elmer Demmendaal van Social Hackathon aandacht besteed aan het vraagstuk: hoe ziet de leeromgeving van de toekomst eruit?

In verschillende ronden zijn heel veel ideeën verzameld op evenzoveel post-its, waaruit vervolgens keuzen konden worden gemaakt. De verschillende concepten besteden o.a. aandacht aan de opzet van lessen, samenwerkingen, de inrichting van het gebouw, creatieve didactische werkvormen en de omgeving waar het schoolgebouw staat. Deze onderdelen werden gekoppeld aan het model van de whole school approach.

Na de lunch konden deskundigen worden geraadpleegd om de plannen aan te scherpen. De inspirerende en veelzijdige concepten werden ter afsluiting gepresenteerd. Op 26 april worden de plannen concreet uitgewerkt tot tastbare resultaten. Daarna zal een Dragons Den een scherp oordeel vellen en het beste plan aanwijzen. De deelnemers hebben de dag bijzonder gewaardeerd; ‘vanuit verschillende invalshoeken hebben we echt meters kunnen maken’.  

De resultaten van het Innovatielab worden gepresenteerd op dinsdagmiddag 6 juni op het hmc symposium Meubelbranche in transitie, opleiden – faciliteren – innoveren in Pakhuis de Zwijger. Het symposium kan live worden bijgewoond, online gevolgd of gestreamd. Safe the date!

dialoog om ideeën te verzamelen

rubriceren

experts

expert Katapult aan tafel

tussenpresentatie

eindpresentatie

Over Marco Cornelisse

Docent op het Hout- en Meubileringscollege. Ik ben senior docent verbonden aan de opleiding meubelmaken niveau 4. Daarbij ben ik ambassadeur voor Square, SYNQ en projectleider voor het hmc Innovatielab.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.