Gewoon Doorgaan in de nieuwe werkelijkheid

Had je mij in de maand januari gevraagd of ik in een buitenbad zou willen zwemmen – verwarmd dat wel – waar ik een week vooraf een betaalde plaats moet reserveren, dan was mijn reactie kort en resoluut: ‘’Nee dank je, liever niet”. Deze week enkele malen, en tot volledige tevredenheid buiten gezwommen, omkleden in de buitenlucht en met klamme klauwen weer op de fiets naar huis. In de nieuwe werkelijkheid pas je je verrassend snel aan.

Dit schooljaar zijn we in september op locatie met gelimiteerde groepen begonnen het onderwijs zo goed mogelijk vorm te geven. Creatief vakman hout is in het kader van de Forbo Furniture Challenge, de uitdaging aangegaan om van restmaterialen en gebruikt kantoormeubilair nieuwe producten te maken. Het bleek voor velen de ultieme creatieve uitdaging. Hoe verwerk je reststromen en bestaand materiaal tot een geheel nieuwe functionele vorm? Alle stappen van het creatieve proces zijn daarbij doorlopen, van problem finding tot problem solving.

Gelukkig konden de meeste studenten tot aan de stageperiode in november goed doorwerken en hun product afmaken. Het exposeren van de resultaten bleek door de omstandigheden die hebben geleid tot de tweede corona lock down in december een iets te grote uitdaging. In overleg is besloten een digitale expositie te organiseren op de website van de Green Business Club Zaanstad. Deze is nu gelukkig door heel veel geïnteresseerden te bekijken.

Zie: https://greenbusinessclub.nl/zaanstad/2020/12/11/digitale-expositie-studenten-hmc-maken-circulaire-designs-van-zaans-afval/

Over Marco Cornelisse

Docent op HMC vakschool voor meubel, hout en interieur. Ik ben senior docent verbonden aan de opleidingen creatief vakman en meubelmaken niveau 4. Daarbij ben ik ambassadeur voor Square, Leerkracht coach en contactpersoon voor MBOe (excellent).
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.