Robin van Galen in the (Hmc) house

De jaarlijkse locatie Amsterdam hmc-studiedag werd op vrijdag 18 oktober ingeleid door de wereldbekende waterpolotrainer Robin van Galen. Van Galen verkreeg een onsterfelijke status door met het Nederlands waterpolovrouwenteam goud te veroveren op de olympische spelen van Beijing in 2008. Hij blijkt als geen ander in staat betekenis te geven aan het idee dat – als je je niet laat afleiden – doelen stellen en doelen verwezenlijken in elkaars verlengde liggen. Zelf heb ik op bescheiden niveau waterpolo gespeeld en was ook een paar jaar scheidsrechter.  Voor mij is deze teamsport een goede metafoor voor teamontwikkeling en het bereiken van resultaten. In beweging blijven, uitkijken naar kansen, samenspelen en elkaar versterken. Op studiedagen ga ik graag vooraan zitten. Daar is in de regel simpelweg de meeste plaats. Van Galen zelf zat al klaar bij mijn binnentreden en hij had er zichtbaar zin in.

Na een korte introductie hebben wij samen naar een filmpje over de HMC missie-visie gekeken waar de kernwaarden van het hmc op heldere wijze worden toegelicht. Daarna werd het woord gegeven aan de spreker die uiteraard begon met een kleine terugblik op zijn grootste triomf. Het Nederlands team was op de spelen niet per definitie de favoriet en met name dát leverde een aantal onverwachte en interessante televisiemomenten op. In de toelichting tijdens de prestatie bleek alles uiteindelijk op zijn plaats te vallen. Er is in de voorbereiding op de spelen gekozen voor een nog niet bewezen aanpak. De enig echt zekere factor was de ambitie goud te willen behalen en daar heel hard voor te werken. Mooi vind ik de factor intuïtie en je door je gevoel te willen laten leiden. Dit was zeker wel gestoeld op verstand en het bestuderen van alle beschikbare literatuur op het gebied van teamvorming en management. We hebben gekeken naar Collins en de modellen van Tuckman (overigens al in 1965 opgesteld). Ook Action Type en het mentaal begeleiden komen aan de orde. Successleutels zijn te vinden in Plan, People en Passie. Daar zijn weer factoren in te onderscheiden. Positief denken en geloof is belangrijk als het gaat om de voortgang in het proces. Vervolgens zien we een 6-ringenmodel dat van binnen naar buiten bekeken wordt. Het vertrekpunt is de rolacceptatie. We doen met alle docenten een test die voortkomt uit Profile Dynamics, een hulpmiddel om de kwaliteiten van teamleden bijeen te brengen. Ik kom als blauw uit de kleurenwaaier dat staat voor analytisch, innovatief met visie en ideeën, met een voorliefde voor zelfcontrole en kennis vergaren. In de sport functioneer je dan het beste binnen “tactiek en analyse”.

Het is belangrijk verschil te maken tussen coachen en trainen bericht Van Galen op zijn website. Dit verschil tussen instructie geven en coachen maak je in het onderwijs ook. Andere herkenbare factoren zijn zelfkritiek en zelfkennis en het kunnen ontvangen van kritiek als groeifactor. In het meubelmaken is reflectief vermogen een belangrijke eigenschap bij het ontwikkelen van bekwaamheden, zo blijkt uit mijn onderzoek (2016) naar innovatief meubelmaken. Dit is bijvoorbeeld belangrijker dan een academische houding. Leiderschap bestaat voor een belangrijk deel uit het geven van vertrouwen. In het werken met studenten zeer essentieel ten aanzien van motivatie en vaardigheden. Wij worden als publiek uitgenodigd om de gouden medaille van Bejing even door de handen te laten gaan. Dit doet Van Galen goed, vertrouwen geven aan een voor hem onbekend publiek. De leukst geposte selfie komt in aanmerking voor een gratis exemplaar van het nieuwe boek: Dilemma’s van een topcoach. Zelf heb ik tijdens de presentatie het boek reeds via internet besteld. Selfies zijn bepaald niet mijn sterkste kant.

Zie: http://www.robinvangalen.nl

 

 

 

 

 

Over Marco Cornelisse

Docent op HMC vakschool voor meubel, hout en interieur. Ik ben senior docent verbonden aan de opleidingen creatief vakman en meubelmaken niveau 4. Daarbij ben ik ambassadeur voor Square, Leerkracht coach en contactpersoon voor MBOe (excellent).
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.