Talent in beweging

donao2In de voorjaarsvakantie ben ik naar Wenen afgereisd voor de conferentie ‘Talent in Motion’, georganiseerd door de Kirchliche Pedagogische Hoch Schule in Wenen onder de vlag van Echa (European Coucil for High Ability). Gedurende drie dagen is gesproken over talent en begaafdheid bij kinderen, scholieren en studenten. Zelf heb ik een presentatie gegeven op zaterdagochtend.

De conferentie werd op woensdagavond geopend door Robert Sternberg, een prominent op het gebied van onderzoek naar begaafdheid. Door intensief museumbezoek ben ik iets verlaat en om half negen schuif ik aan bij het buffet. Door de opleiding collectiebeheer kon ik de musea uiteraard niet voorbijlopen. Het paleis Schoenbrunn stond prominent op mijn lijstje. Interessant is de routing in het museum en de wijze waarop het interieur en de museale stukken zijn afgeschermd van het publiek ten gunste van het behoud.

De vrijdag vond bijna geheel op passagiersschip MS Admiral Tegetthoff plaats, waarmee we over de Donau van Wenen naar het universiteitsstadje Krems zijn gevaren. Tijdens de tocht werden diverse presentaties gegeven over onder andere creativiteit door Aljoscha Neubauer. De conferentie heeft mij niet heel veel spectaculair nieuwe inzichten opgeleverd. Wel goed de contacten te onderhouden. Mijn presentatie over de talentprogramma’s in het beroepsonderwijs viel goed. De filmpjes van het werk van Dirk van der Kooij en het Joris Laarman Lab maakte indruk en de karakteristieken van talentvolle leerlingen werden door velen gefotografeerd. Wij zijn goed bezig als schoolorganisatie zo heb ik bevestigd gekregen, en dat is altijd prettig te vernemen.

Over Marco Cornelisse

Docent op het Hout- en Meubileringscollege. Ik ben senior docent verbonden aan de opleiding meubelmaken niveau 4. Daarbij ben ik ambassadeur voor Square, SYNQ en projectleider voor het hmc Innovatielab.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.