Inpakken ompakken verpakken uitpakken

Als collectiebeheerder is het belangrijk dat je weet hoe je archiefstukken het beste kunt bewaren. Dat doe je in speciaal daarvoor ingerichte ruimten vaak met klimaatbeheersing, maar ook door deze te verpakken. Vandaag hebben deelnemers geoefend met verpakken. Hoe doe je dit, welke materialen gebruik je, waar ondersteun je het voorwerp? Anders dan tijdelijke verpakking houd je rekening met de zuurgraad van de materialen. In een praktische workshop hebben deelnemers geoefend door diverse voorwerpen als uitgangpunt te nemen. Dat kon een jurk zijn, een hoed, schoentjes, een zee-egel, een wapen, boek, boot etc.. Het moeilijkste hebben is niet gekozen merkt de docent op en dat is een grote opgerolde poster.

Tijdens de bespreking van producten werd veel extra informatie gegeven over de gekozen strategie en wat wenselijk en passend is. Deelnemers hebben elkaar ook tips kunnen geven en verteld hoe zij in het leerbedrijf te werk gaan. Al met al een prachtig praktisch welbestede (knutsel) middag.

Volgende week naar het depot van het Rijksmuseum in Lelystad waar ook een opdracht op de locatie zal worden uitgevoerd.

Marco Cornelisse

Afbeelding

Over Marco Cornelisse

Docent op het Hout- en Meubileringscollege. Ik ben senior docent verbonden aan de opleiding meubelmaken niveau 4. Daarbij ben ik ambassadeur voor Square, SYNQ en projectleider voor het hmc Innovatielab.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.